ua en ru

МВС: у Києві в ході масових акцій застосовано сльозогінний газ

У Києві в ході масових акцій протесту за станом на 14:00 зафіксовано поки одне правопорушення. Про це РБК-Україна заявила начальник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик.

У Києві в ході масових громадсько-політичних акцій за станом на 14:00 зафіксовано поки одне правопорушення. Про це РБК-Україна заявила начальник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик.

Фотогалерея: "Недільні мітинги в Києві 24 листопада"

"Поки зафіксовано одне правопорушення", - зазначила Білик.

За її словами, за попередньою інформацією, народний депутат від партії "Свобода" зі своїми помічниками знесли агітаційний намет Комуністичної партії України біля пам'ятника Леніну.

Білик зазначила, що матеріали за даним фактом внесені до єдиного обліку, на даний момент вирішується питання про внесення їх до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Додамо, що під час мітингу на підтримку євроінтеграції сталися деякі інциденти між мітингувальниками та правоохоронцями. Зокрема, у київській міліції підтвердили, що співробітники МВС використовували сльозогінний газ проти учасників акції, які, за даними МВС, кинули шашку в бійців "Беркута" і намагалися прорватися до будівлі Кабінету міністрів України.

МВС: у Києві в ході масових акцій застосовано сльозогінний газ

(Фото: Facebook /TSN.ua)

"Співробітники міліції справді застосували сльозогінний газ у межах своїх повноважень та чинного законодавства. Це був одиничний випадок", - заявили у прес-службі МВС.

За наявними даними, в результаті низки бійок між мітингувальниками та правоохоронцями біля будівель Кабміну, Верховної Ради та Адміністрації Президента постраждав боєць "Беркута", якого відвезла карета швидкої допомоги.

Як повідомлялося, у мітингу за євроінтеграцію в центрі Києва взяли участь близько 150 тис. людей.

За даними МВС, в акції на підтримку євроінтеграції взяли участь 20 тис. осіб, тоді як на Михайлівській площі зібралася 21 тис. демонстрантів на підтримку курсу уряду.