ua en ru

Біометричні паспорти вже отримали 13 тис. українців, - ДМС

Біометричні паспорти, оформлення яких почалося з 12 січня 2015 р., вже отримали 13 тис. українців. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України (ДМС).

"З 12 січня, коли міграційна служба розпочала прийом документів на оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон, для оформлення документа звернулися понад 100 тисяч громадян. Більшість українців (близько 65 тисяч) обрали біометричні паспорти. Більше 13 тисяч українців вже стали власниками закордонних паспортів нового зразка", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в прес-службі відомства, станом на 2 лютого в підрозділах державної міграційної служби встановлено вже 426 з 610 комплектів обладнання, призначених для оформлення біометричних паспортів.

"Після тестування і налаштування обладнання вводиться в експлуатацію. Робота з встановлення і запуску в експлуатацію обладнання повинна завершитися в найближчі два тижні", - йдеться в повідомленні.

Також в ГМС повідомляють, що, як і очікувалося, оформлення однієї особи триває до 20 хвилин.

"Отже, з урахуванням істотного збільшення кількості робочих місць, міграційна служба готова до підвищеного попиту на закордонні паспорти у поточному році", - уточнили в прес-центрі.

Нагадаємо, в ЄС очікують впровадження безвізового режиму з Україною в 2016 році.