ua en ru

Бази даних Держреєстру були і залишаються на сьогоднішній день захищеними від зовнішнього втручання

Бази даних Держреєстру були і залишаються на сьогоднішній день захищеними від зовнішнього втручання. Про це в ході прес -конференції заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона, передає кореспондент РБК - Україна.

"Бази даних були недоторканні , вони були захищені і залишаються захищеними. І ніякого доступу або втручання ми не допустили і не допустимо", - заявив Ворона.

За його словами проблема з роботою Держреєстру полягала в перебоях роботи сервера, який повинен був забезпечувати транспортування даних, однак сьогодні ця проблема вже виправлена.

Також Ворона повідомив, що виникла проблема в роботі програмного забезпечення була закладена в ньому спочатку, його розробниками, і тому програмне забезпечення на якому працює Держреєстр необхідно міняти "сьогодні ми дуже серйозно задумалися над заміною та програмного забезпечення і розробників, щоб не допустити можливості якого або шантажу чи будь-яких збоїв в роботі всіх наших держреєстру. Саме тому ми виступаємо за те, щоб держава була власником цього програмного забезпечення, яке буде встановлене у всіх державних реєстрах ... ми дуже рішуче налаштовані на розробку всіх необхідних програмних продуктів, щоб наша система працювала без перебоїв та єдиним власником її була виключно держава Україна".