ua en ru

Азаров доручив розробити цільову програму розвитку туризму та курортів до 2023 р

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні під час засідання Кабінету міністрів доручив розробити державну цільову програму розвитку туризму та курортів до 2023 р. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За його словами, насамперед, потрібно створити оптимальні нормативно-правові засади розвитку туризму, відповідні директивам ЄС та рекомендаціям Всесвітньої організації туризму, внести зміни до законів України "Про туризм" та "Про курорти", а також вдосконалити положення про Держтуризмкурорт, розробити необхідні технічні регламенти та національні стандарти.

Крім того, Азаров заявив про необхідність забезпечити раціональне використання та охорону туристично-рекреаційних ресурсів шляхом паспортизації, інвентаризації та комплексної оцінки стану туристичних об'єктів на відповідність сучасним вимогам.

Також прем'єр заявив про необхідність створення системи державної підтримки розвитку сфери туризму та курортів шляхом розроблення концепції та проекту державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2023 р.

Читайте також: Янукович звільнив Атояна з посади першого заступника голови Держагентства з туризму та курортів