ua en ru

Адвокати української льотчиці Савченко мають у розпорядженні докази її невинуватості

У захисників української льотчиці Надії Савченко є відеодокази її невинуватості у загибелі російських журналістів.

У захисників української льотчиці Надії Савченко є відеодокази її невинуватості у загибелі російських журналістів. Про це на своїй сторінці в Twitter написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

"У сторони захисту на руках показання свідків бою в районі Металіста та відеосвідчення непричетності Савченко до загибелі журналістів", - написав адвокат.

Фейгін вважає, що російському керівництву слід проявити розсудливість і передати Савченко Україні. "Закликаю слідство і тих, хто за ним стоїть, уникнути ганьби", - написав він.

Фейгін зазначив, що сторона захисту розраховує, що Савченко буде звільнена так само, як і п'ять офіцерів 72-ої бригади.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.

Справа про вивезення Савченко в Росію також розглядає Європейський суд з прав людини. Там справі надано статус пріоритетної.