ua en ru

"Укроборонпром" створив багатофункціональний комплекс розвідки та управління

Державний концерн "Укроборонпром" створив багатофункціональний комплекс розвідки і керування (МКРУ).

Державний концерн "Укроборонпром" створив багатофункціональний комплекс розвідки і керування (МКРУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби держконцерну.

"Зараз ДП "Оризон-Навігація", що входить до складу концерну, проводить державні випробування, за підсумками яких комплекс буде прийнятий на озброєння української армії. МКРУ складається з індивідуального навігаційного приладу СН-3003М, лазерного віддалеміра, електронного компаса і переліку інших додаткових приладів. На сьогодні цей комплекс вкрай необхідний артилерійським, розвідувальним та іншим підрозділам Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, взявши МКРУ на озброєння, "українська армія істотно підвищить ефективність застосування засобів ураження, значно скоротивши час на підготовку дуже точної інформації для целеуказаний".

"Військові значно якісніше будуть вирішувати завдання з ведення візуальної розвідки, орієнтування, визначення вертикальних і горизонтальних кутів і магнітних азимутів, спостереження за місцевістю і вибір цілей, визначення координат наземних точок поразки, вимірювання дальності до них, фіксації фото, відео, запису звуку, передачі інформації по каналах радіозв'язку на командний пункт", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше ДК "Укроборонпром" ініціював продаж застарілої військової техники для отримання коштів на переозброєння української армії.