ua en ru

Наступні газові переговори пройдуть 13-15 квітня в Берліні, - Демчишин

Наступні газові переговори пройдуть 13-15 квітня в Берліні, - Демчишин Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин

Наступні переговори по газу в форматі Україна-Європейський союз-Росія пройдуть 13-15 квітня 2015 р. в Берліні. Про це РБК-Україна повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

"Тристороння зустріч відбудеться 13-15 квітня в Берліні. До цього робоча група готує юридичні документи. Всі координується Єврокомісією. Будемо говорити про ціну, умови поставки", - розповів Демчишин.

Міністр додав, що у II кварталі очікує ціну газу для України в районі 240-250 дол./тис. куб. м.

При цьому він зазначив, що питання вартості транзиту не піднімався, проте Україна наполягає на підвищенні ставки до 2% від вартості газу за 1 тис. куб. м на 100 км.

"Ставку транзиту міністр (міністр енергетики Росії Олександр Новак, - ред.) не хоче обговорювати. Каже - це господарський питання між "Газпромом" і "Нафтогазом". Ми наполягаємо на підвищення ставки транзиту до 2% від вартості газу за 1 тис. куб. м на 100 км. Це близько 5 дол. при ціні 250. Ми регулярно піднімаємо це питання", - зазначив Демчишин.

Крім того, на вчорашніх переговорах обговорювалася вартість електроенергії та вугілля.

"В принципі розмова досить конструктивний. Комісія також обіцяє сприяти залученню коштів на закачування газу в ПСГ", - додав міністр.

Нагадаємо, вчора в Брюсселі було досягнуто домовленостей щодо "літнього пакету" газових поставок для України. Пізніше було опубліковано спільну заяву сторін.