ua en ru

У Брюсселі досягнутj домовленостей щодо "літнього пакету" газових поставок для України

У Брюсселі досягнутj домовленостей щодо "літнього пакету" газових поставок для України Досягнуті домовленості щодо постачання газу в літній період

У Брюсселі на тристоронніх переговорах у форматі Україна-Європейський союз-Росія досягнуто домовленостей з "літнього пакету" газових поставок для України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики Росії.

"Досягнуті домовленості щодо постачання газу в літній період: Газпром і Нафтогаз найближчим часом визначать обсяги газу, які необхідні для забезпечення надійного проходження наступного осінньо-зимового періоду", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Міненерго, буде також розглянуто питання знижки в розмірі мита за результатами обігу України. Це питання буде розглядатися щоквартально у зв'язку з волатильністю цін на ринку.

"Також домовилися про те, що Єврокомісія в разі такої необхідності розгляне питання придбання газу для закачування Україною в ПСГ", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що принцип "бери або плати" для поставок російського газу в Україну відновиться з 1 квітня.