ua en ru

Порошенко проти звільнення під заставу підозрюваних у корупції

Порошенко проти звільнення під заставу підозрюваних у корупції Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що необхідно виключити можливість звільнення під заставу підозрюваних у корупції. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає прес-служба Президента.

Порошенко підкреслив, що боротьба з корупцією є вкрай важливою для виживання України як держави. "Коли у нас буде залишатися корупція, то країну не врятуєш - до нас не прийдуть інвестиції, місцевий бізнес не підніме голову, люди будуть відчувати депресію", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що боротьба з корупцією не зводиться до затримань того чи іншого чиновника, проте кожен службовець повинен відчувати, що хабарництво безкарним не залишиться.

Коментуючи ситуацію з затриманням екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, Порошенко сказав: "На жаль, чинне законодавство не передбачає заставу. Але в умовах вимагання хабару, в умовах корупції в особливо великих розмірах - ми повинні вилучити можливість звільнення під заставу корупціонера, який грабує державу".

Зазначимо, сьогодні був заарештований екс-глава Держнс України Сергій Бочковський. Також суд заарештував його заступника Василя Стоецкого.