ua en ru

Слідчі направили понад 100 запитів на міжнародну допомогу у кримінальних справах проти режиму Януковича

Слідчі направили понад 100 запитів на міжнародну допомогу у кримінальних справах проти режиму Януковича Фото: Віктор Шокін

Україна звернулася за міжнародною правовою допомогою

Українські слідчі направили понад 100 запитів на міжнародну правову допомогу в кримінальних провадженнях проти режиму екс-Президента України Віктора Януковича і його оточення. Про це сьогодні, 28 липня, заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає кореспондент РБК-Україна.

"З питань повернення майна з метою встановлення незаконного виведення активів і майна екс-чиновників усіх, які назвав, та інших підготовлено та направлено до компетентних органів іноземних держав понад 100 запитів українськими слідчими органів прокуратури про надання міжнародної правової допомоги в кримінальних процесах проти цих осіб та близького оточення", - заявив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, екс-президент України Віктор Янукович більше не знаходиться у списках осіб, що розшукуються Інтерполом.

Зазначалося, що англійські адвокати подали клопотання від імені Януковича в Інтерпол, в якому вимагали виключити його зі списку розшукуваних осіб. У своєму клопотанні адвокати посилаються на політичний характер кримінального переслідування Януковича українською владою.