ua en ru

Інтерпол зняв Януковича з міжнародного розшуку

Інтерпол зняв Януковича з міжнародного розшуку Фото: Віктор Шокін

В Інтерполі дані українських правоохоронних органів викликали сумніви

Екс-президент України Віктор Янукович більше не знаходиться у списках осіб, що розшукуються Інтерполом. Про це йдеться в прес-релізі англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Повідомляється, що англійські адвокати подали клопотання від імені Януковича в Інтерпол, в якому вимагали виключити його зі списку розшукуваних осіб. У своєму клопотанні адвокати посилаються на політичний характер кримінального переслідування Януковича українською владою.

"Вивчивши матеріали клопотання, Інтерпол встановив, що дані від українських правоохоронних органів, на підставі яких Янукович був оголошений в розшук, викликають серйозні сумніви", - йдеться в релізі.

Повідомляється, що 16 липня 2015 р. Інтерпол прийняв рішення виключити Віктора Януковича з списку осіб, яких розшукує Інтерпол, а також заблокувати країнам-учасницям Інтерполу доступ до матеріалів про Януковича.

Крім того, в даний момент інформація про Віктора Януковича видалена з сайту Інтерполу. Таким чином розшук Януковича Інтерполом офіційно припинено.

Інтерпол зняв Януковича з міжнародного розшуку

Фото: інформація про розшук Януковича видалена з сайту Інтерполу

Зазначимо, про оголошення Януковича в розшук Інтерполу за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах стало відомо в січні 2015 р.

Нагадаємо, ГПУ оголосила про підозру Януковичу в заволодінні мисливськими угіддями "Сухолуччя".