ua en ru

СКМ і "Смарт-Холдинг" купили 5% акцій Metinvest

СКМ і "Смарт-Холдинг" купили 5% акцій Metinvest Фото: СКМ і "Смарт-Холдинг" купили 5% акцій Metinvest

У складі акціонерів Metinvest відбулися зміни

"Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і ПрАТ "Смарт-Холдинг" викупили у попередніх власників 5% акцій в компанії Metinvest B.V., що володіє корпоративними правами в усіх основних активах групи "Метінвест". Про це повідомляє прес-служба "Смарт-Холдингу".

"В результаті реалізації даної угоди і відповідно до домовленостей між СКМ і Смарт-Холдингом, акціонерні частки в Metinvest BV в кінцевому підсумку будуть розподілені наступним чином: група СКМ - 75%-1 акція; компанії групи "Смарт-Холдинг" - 25%+1 акція", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, реалізація угоди і супутних домовленостей проводиться в повній відповідності з вимогами чинного законодавства.

Metinvest B.V. (Нідерданди) володіє корпоративними правами вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній "Метінвест", яка об'єднує 37 підприємств в Україні, Європі та США.

"Метінвест" - є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До групи СКМ входить зокрема "Метінвест". 100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Смарт-Холдинг - одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об'єднує підприємства, що поділяють спільні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу.

До групи Смарт-Холдинг входять, зокрема "Метінвест" (25%+1 акція). Основним бенефіціаром Смарт-Холдингу є Вадим Новинський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Метінвест" може зупинити всі підприємства через неповернення ПДВ.