ua en ru

Сили АТО готові відвести танки від лінії розмежування на Донбасі, - Порошенко

Сили АТО готові відвести танки від лінії розмежування на Донбасі, - Порошенко Президент України Петро Порошенко

Сили антитерористичної операції готові відвести танки від лінії розмежування на Донбасі. Про це заявив журналістам у Харкові Президент України Петро Порошенко, передає "STATUS QUO".

"Україна відвела від лінії розмежування артилерію. Я можу сказати, що артилерійських обстрілів у нас вже практично немає", - повідомив Порошенко. За його словами, більшість обстрілу зараз кардинально відрізняються від тих, що були до 15 лютого.

"Раніше ми обстріл зі стрілецької зброї навіть не враховували. А зараз більш половини обстрілу - зі стрілецької зброї, решта - з мінометів. Ми готові, і зроблено таку пропозицію відвести танкові підрозділи", - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив, що Росія повинна забезпечити режим припинення вогню з боку, контрольованої бойовиками. Також потрібно звільнити полонених. "Все ще маємо понад 400 заручників, які утримуються в жахливих умовах", - повідомив Президент.

Нагадаємо, голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг вчора заявив, що сторони конфлікту на Донбасі не надали даних про відвід озброєнь в зоні АТО.