ua en ru

Швеція та Литва виступають за збереження санкцій проти РФ до повного виконання мінських домовленостей

Швеція та Литва виступають за збереження санкцій проти РФ до повного виконання мінських домовленостей Фото: глави МЗС Швеції, України та Литви

Швеція й Литва також висловили підтримку Україні у процесі реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Швеція та Литва виступають за збереження санкцій проти РФ до повного виконання мінських домовленостей. Про це в ході переговорів з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявили глави МЗС Швеції та Литви Маргот Вальстрьом та Лінас Лінкявічюс, повідомляє прес-служба МЗС України.

Під час переговорів міністри Павло Клімкін, Маргот Вальстрьом та Лінас Лінкявічюс наголосили на важливості повної імплементації мінських домовленостей й висловилися за збереження санкцій проти Росії до відновлення Україною територіальної цілісності, включаючи відновлення контролю над усіма ділянками українсько-російського державного кордону.

При обговоренні внутрішньої ситуації в Україні шведська та литовська сторони позитивно оцінили стан реалізації реформ й підтвердили готовність продовжити надавати підтримку й практичну допомогу Україні на цьому шляху. Швеція й Литва також висловили підтримку Україні у процесі реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС як основного інструмента наближення України до ЄС.

Сторони наголосили, що запровадження з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі України з ЄС сприятиме поглибленню взаємовигідних торговельно-економічних зв'язків України з країнами-членами Євросоюзу.

Нагадаємо, у США заявили, що Росія повинна виконати мінські угоди до кінця року.