ua en ru

Шахтарям Луганської області виплатили 87 млн гривень заборгованості

Шахтарям Луганської області виплатили 87 млн гривень заборгованості Фото: Міненерго України

Міненерго частково погасило заборгованість по зарплаті шахтарям

Луганської області Міністерство енергетики та вугільної промисловості України за тиждень погасило борги вугледобувних підприємствах Луганської області. Про це повідомляє Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За станом на 15 грудня заборгованість перед двома вугледобувними підприємствами, які працюють на підконтрольної українському Уряду території: ПАТ "Лисичанськвугілля", ДП "Первомайськвугілля", склала близько 126 млн гривень.

"Чудеса під Новий рік трапляються. Після наших практично щомісячних звернень з вимогами погасити заборгованість перед шахтарями Міненерговугілля кінці виплатило їм основну частину боргу – майже 87 млн гривень", – зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою.

За станом на 22.12.2015 ПАТ "Лисичанськвугілля" було виплачено за рахунок державної підтримки на собівартість 56,161 млн гривень, ДП "Первомайськвугілля" – 30,882 млн гривень.

Нагадаємо, 17 грудня Кабмін підтримав пропозицію Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо виділення коштів для виплати зарплати шахтарям.