ua en ru

Сенат Італії розгляне ратифікацію асоціації України з ЄС у вересні

Сенат Італії розгляне ратифікацію асоціації України з ЄС у вересні Фото: Сенат Італії

В Комісії в закордонних справах Сенату Парламенту Італійської Республіки розгляд питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС завершився підтримкою

Зважаючи на те, що ратифікація Угоди про асоціацію України з Європейським союзом (ЄС) Палатою депутатів Італії відбулася 11 червня 2015 року, розгляд питання в Сенаті заплановано на вересень. Про це повідомили Інформаційному управлінню в депутатській групі з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою, передає офіційний сайт Верховної Ради України.

Так, повідомляється, що члени депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Італійською Республікою під час візиту до Італії обговорили нові можливості після підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

"Представники групи з міжпарламентських зв'язків України з Італійською Республікою провели ряд зустрічей з італійськими колегами: депутатами, сенаторами та урядовцями, у тому числі, з сенатором, членом Комісії у закордонних справах Сенату Італії Франческо Вердуччі, призначеним доповідачем у Сенаті з питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що співголова депутатської групи Сергій Алєксєєв зазначив, що Україна - конструктивний партнер. За його словами, наразі в державі триває впровадження реформ для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, що створить нові можливості як для України, так і для країн Євросоюзу.

Водночас в Комісії в закордонних справах Сенату Парламенту Італійської Республіки розгляд питання ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС завершився підтримкою. Наступним етапом буде узгодження на засіданні голів фракцій дати внесення питання щодо ратифікації Угоди до Сенату.

Нагадаємо, 27 липня 2015 р. комісія з закордонних справах Сенату Італії підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС.