ua en ru

СБУ затримала секретаря сепаратистської організації в Київській області

СБУ затримала секретаря сепаратистської організації в Київській області Фото: СБУ

Фейкова організація "Молода республіка" спеціалізувалася на залученні молоді Донбасу до незаконних збройних формувань сепаратистів

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Київській області секретаря сепаратистської організації "Молода республіка", створеної під особистим контролем ватажка т.зв. "ДНР" Захарченко і терориста "Мотороли". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що співробітники спецслужби затримали "молодого республіканця" після чергового повернення з Росії.

Відзначається, що на базі організації проходила підготовка молодих найманців бойовиків, до якої постійно залучалися російські військові "відряджені" в Україні.

Крім того, діяльність "Молодої республіки" координувалася російськими спецслужбами. Для отримання нових інструкцій і звітів перед ними секретар регулярно виїжджав до Москви.

"Триває перевірка інформації про плани затриманого організувати за завданням російських спецслужб диверсійні і терористичні акти з метою дестабілізації ситуації в Україні напередодні місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 жовтня СБУ затримала кур'єрів конвертаційного центру, який обслуговував виборчу кампанію однієї з політичних сил, зі стріляниною в центрі Києва.

При затриманні кур'єри конвертцентру намагалися втекти на автомобілі від переслідування, але були оперативно затримані на одній з центральних вулиць Києва.