ua en ru

СБУ викрила розтрату держкоштів у Фонді соцстрахування

СБУ викрила розтрату держкоштів у Фонді соцстрахування Фото: СБУ

Державі було завдано збитків у розмірі 25 млн грн

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з міліцією та прокуратурою викрила корупційний механізм у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Чиновники Фонду привласнювали державні кошти під час проведення в 2012-2014 роках тендерних торгів на закупівлю санаторно-курортного лікування. Переможцями визначалися організації, які фактично не є профільними закладами. До того ж комерційні структури були пов'язані між собою через засновників, що суперечить умовам конкурсних торгів. Всі умови участі та переможці за відповідними лотами були заздалегідь узгоджені "правильними" учасниками і чиновниками", - розповіли в СБУ.

Крім того, чиновники Фонду підробляли і вносили недостовірні дані до платіжні документи. Внаслідок чого великі суми коштів з бюджету перераховувалися підприємцям за надання консультаційних послуг, не пов'язаних з предметом закупівлі.

"Співробітники спецслужби встановили, що через цей корупційний механізм державному бюджету було завдано збитків на більш ніж 25 мільйонів гривень", - повідомили в прес-службі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та участі в корупційній схемі.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомляли, чиновники Фонду соцстрахування привласнили 30 млн грн з держбюджету.