ua en ru

"Самопоміч" обговорить питання виходу з коаліції, - нардеп

"Самопоміч" обговорить питання виходу з коаліції, - нардеп Фото: Єгор Соболєв

"Коаліції зараз немає"

Фракція "Самопоміч" обговорить питання виходу з парламентської коаліції. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, кореспондент РБК-Україна.

"Ми, звісно, будемо говорити між собою, ми будемо говорити з виборцями. Але це є фактом - коаліції зараз немає. Є коаліція "клептократична Україна", яка прекрасно працює без "Самопомочі". "Самопоміч" їй потрібна для європейських партнерів і для виборців, щоб показувати: ми єдині, тільки ми в усьому різні. Ми обов'язково це обговоримо між собою, ми обов'язково це обговоримо з виборцями, але це факт, від якого не можна ухилятися - он є коаліція, он вона голосує разом з Партією Регіонів", - сказав Соболєв, відповідаючи на запитання, чи буде "Самопоміч" виходити з коаліції.

Він також заявив, що зараз "Самопоміч" фактично не входить в коаліцію.

"Сьогоднішній день показав, що коаліції не існує. Тобто є коаліція з "Опозиційним блоком", є коаліція з іншими ланками Партії регіонів, тільки у цій коаліції "Самопомочі" немає. Починаючи з голосування за Грицака і продовжуючи цим голосуванням (законопроект про внесення змін до прокуратури - ред.), а зараз ще закон про місцеві вибори, де нам не дозволяють обирати людей, де ми маємо голосувати тільки за тих, кого висунуть великі партії - це обов'язково, а краще ще великі блоки імені президента", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, Рада знову провалила закон про призначення місцевих прокурорів з відкритим конкурсам.