ua en ru

Саакашвілі: я можу зберігати грузинське громадянство два роки

Саакашвілі: я можу зберігати грузинське громадянство два роки Фото: Міхеїл Саакашвілі

Два роки це більш ніж достатній час, - Саакашвілі

Екс-Президент Грузії, новий голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі заявив про те, що згідно законодавства України, він може два роки зберігати громадянство Грузії. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "Імеді", передає "Грузія Онлайн".

"За законодавством України два роки є перехідним періодом, коли можна залишатися громадянином іншої країни і мати громадянство України. Згідно з українським законодавством, у мене є два роки, тобто, цих проблем на сьогодні в України немає, і я думаю, що два роки, це більше ніж достатньо. У Грузії анулювання громадянства є актом президента. Якщо нинішній президент Грузії вирішить відібрати у мене громадянство, впевнений, це теж не буде вирішальним фактором, тому що до того моменту, коли я повернуся в Грузії (і це буде набагато швидше, ніж багатьом здається), народ змусить їх скасувати порушену проти мене кримінальну справу, і відновити громадянство. Едуард Шеварднадзе не був громадянином Грузії, коли приїхав і став лідером Грузії. Іванішвілі не був громадянином Грузії, коли бігав, проводив виборчу кампанію, і став лідером Грузії. Так що громадянство ні для кого не було бар'єром, і чому вона має стати перешкодою для мене?!", - заявив він.

Думка, що призначення губернатором Одеси є для нього пониженням, Саакашвілі назвав "злісними розмовами сільських провінціалів".

"Звідки мене понизили? З їх точки зору я є колишнім президентом і ув'язненим. Мене знизили від того, що я укладений, чи колишній президент? Раджу всім прочитати аналіз усього цього. Це дуже велика довіра, це безпрецедентний крок, величезну довіру, виявлену до грузину. Порошенко є прихильником сміливих кроків. Цей крок означає, що самий стратегічний регіон України, в якому вирішується доля, як Грузії, так і України, вручили грузину", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, в Міністерстві юстиції Грузії заявили, що правовий шанс екстрадувати Саакашвілі вичерпаний.