ua en ru

Україна та РФ реалізують контракти у космічній галузі на 380 млн дол., - С.Засуха

Сума контрактів між підприємствами ракетно-космічних галузей України і Росії перевищує 380 млн дол. Про це повідомив заступник генерального директора Національного космічного агентства України (НКАУ) Сергій Засуха на засіданні міжпарламентської комісії з російсько-української співпраці, повідомляє РБК.

У той же час він визнав, що обсяг торгівлі з цього напрямку між двома країнами скоротився за 9 місяців 2010 р. на 35% в порівнянні з таким же періодом 2009 р.

С.Засуха висловив стурбованість рішенням Міноборони РФ призупинити пуски ракет "Дніпро" на 2010 р. "Нас дуже хвилює таке положення справ, оскільки на грудень заплановано запуск нашого космічного апарату" Січ-2 "з використанням ракети-носія "Дніпро", - сказав він. За словами С.Засухи, в рамках українсько-російської програми "Наземний старт" готується черговий пуск ракети в 2011 р.
Крім того, сторони узгодили 9 проектів на російському сегменті МКС, два з яких заплановані на наступний рік.
Космічні відомства двох країн домовилися провести в травні 2011 р. міжнародний конгрес з супутникової навігації. Не виключено, що український супутник зв'язку "Либідь" доповнить російську систему ГЛОНАСС.
Також Україна просить Росію прискорити ратифікацію українсько-російської угоди про охорону ракетних технологій.