ua en ru

Moody's підтвердило кредитний рейтинг Ісландії на рівні Ваа3/Р-3 з "негативним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Ісландії на рівні Ваа3, короткостроковий рейтинг на рівні P-3, прогноз по всіх рейтингах - "негативний". Така інформація міститься в оприлюдненій доповіді агентства.

Підтвердження рейтингу відображає думку фахівців агентства, що уряду країни вдається підтримувати поступове відновлення державного фінансового сектора і скорочувати рівень заборгованості. Очікується, що темп зростання економіки не сповільниться навіть у разі серйозних фінансових проблем у ЄС.

Відзначається, що уряд Ісландії продовжує реалізовувати продуману бюджетну політику, що в поточному році дозволило істотно скоротити дефіцит. Представлений проект головного фінансового документа на 2013 р. передбачає продовження заданого курсу.

Незважаючи на ознаки поліпшення ситуації, Moody's зберігає "негативний" прогноз у зв'язку з наявністю державного і зовнішнього боргу, що практично позбавляє уряд залучати додаткові кошти для подолання можливих кризових ситуацій, вказується в повідомленні.

Читайте також: Кредитний рейтинг Угорщини знижений до ВВ зі "стабільним" прогнозом, - S&P