ua en ru

Київрада затвердила схему зменшення кількості МАФ в столиці за 5 років в 2 рази - до 5-6 тис

Київрада прийняла рішення про розробку схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового чи іншого призначення для ведення підприємницької діяльності у Києві, згідно з яким кількість малих архітектурних форм (МАФ) зменшиться протягом 5 років з майже 13 тис до 5-6 тис. Дане рішення на засіданні підтримали 65 депутатів з 112 зареєстрованих у залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Введення цієї схеми в роботу починається з 1 січня 2013 р. Ми будемо приблизно на 30% щорічно зменшувати кількість МАФів в Києві, щоб привести їх до такої кількості, яка б не псувала Київ. Згідно з даним рішенням, пропонується взяти за основу схеми пропозиції районних в місті Києві державних адміністрацій... Великої кількості зменшення відразу не буде, бо це робочі місця. Цього року будуть зніматись тільки незаконні тимчасові споруди. Починаючи з наступного року, з 12,7 тис. МАФів, які є сьогодні в базі, до кінця 2013 р. повинно залишитись 9500 тисю МАФів. І так протягом наступних п'яти років кількість буде зменшуватись, і в кінцевому результаті залишиться приблизно 5-6 тис тимчасових споруд", - зазначив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, 26 січня Київрада затвердила новий порядок здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах до 2013 р.