ua en ru

Держпрограма активізації економіки підтримає вітчизняний автопром, - експерт

Українські автомобілебудівники отримають додаткові замовлення на автобуси, тролейбуси і трамваї у рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-14 рр. Таку думку висловив старший аналітик з машинобудування інвестиційної компанії АРТ-Капітал Олексій Андрейченко.

«Держава в рамках даної програми прогнозує зростання машинобудування в найближчі два роки на 10%. Українські автомобілебудівники можуть очікувати додаткових замовлень на автобуси, тролейбуси і трамваї у рамках програми заміщення імпорту та програми «Шкільний Автобус», - прогнозує експерт.

У зв'язку з цим, за його словами, ряд вітчизняних машинобудівних компаній можуть виграти від держпрограми. «Наприклад, що стосується програми заміщення імпорту, муніципалітети будуть зобов'язані купувати транспорт з локалізацією виробництва як мінімум 80%, що робить той же «Богдан Моторс» найбільш ймовірним постачальником», - переконаний Андрейченко.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов серед запланованих до реалізації проектів в рамках держпрограми активізації економіки зазначив транспортні проекти, зокрема, залізничний та міський транспорт.

У рамках Держпрограми активізації економіки в 2014 р. прогнозується зростання індексу машинобудівної продукції на 9%, збільшення обсягів виробництва вітчизняних легкових автомобілів до 121 тис. шт., збільшення обсягів експортованої продукції сільгоспмашинобудування на 20%.

Також документом передбачено забезпечення розвитку мережі залізничної інфраструктури, оновлення рухомого складу транспорту (залізничного, міського електричного, парку пасажирських автобусів), подальший розвиток метрополітену в містах України та конкурентоспроможного автомобілебудування.

Читайте також: Держпрограма розвитку економіки активізує промисловий потенціал регіонів, - губернатори