ua en ru

Ростуризм заборонив продаж путівок до Туреччини

Ростуризм заборонив продаж путівок до Туреччини Фото: аеропорт Стамбула

Це рішення прийнято на тлі заяви глави МЗС РФ, який не рекомендував громадянам Росії відвідувати Туреччину

Федеральне агентство з туризму Російської Федерації (Ростуризм) заборонило туроператорам продавати путівки до Туреччини. Це пов'язано із загрозою тероризму в цій країні. Про це повідомляється на сайті відомства.

Ростуризм попередив, що надання послуг з організації подорожей в умовах загрози безпеки туристів "є грубим порушенням законодавства Російської Федерації і тягне за собою застосування до винних осіб заходів юридичної відповідальності". У своєму повідомленні відомство посилається на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який визнав наявність загрози тероризму в Туреччині: у вівторок на турецько-сирійському кордоні збитий російський бомбардувальник Су-24.

Зараз, за оцінкою Асоціації туроператорів Росії, на курортах Туреччини знаходиться більш 10 тис. організованих туристів. За попередньою і неперевіреної інформації, туроператори могли продати на новорічні свята до 5 тис. турів в Туреччину.

Нагадаємо, 8 листопада президент Володимир Путін указом № 553 порекомендував туроператорам і турагентам "утримуватися від реалізації туристичного продукту, що передбачає повітряні перевезення з Росії в Єгипет. Цим же указом було припинено авіасполучення між двома країнами.