ua en ru

Російське МВС закупить роботів-розвідників для збору інформації із важкодоступних місць

Російське МВС закупить роботів-розвідників для збору інформації із важкодоступних місць Фото: бездротовий оглядовий пристрій "Сфера" (RoboTrends.ru)

Згідно з матеріалами аукціону, максимальна ціна контракту становить 1,17 млн рублів

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації планує закупити робототехнічні комплекси антитерористичного застосування "Сфера", призначені для оперативного збору аудіо- та відеоінформації у важкодоступних і небезпечних для людини зонах. Про це повідомляється на сайті єдиної інформсистеми у сфері закупівель РФ.

Згідно з матеріалами аукціону, заявки прийматимуться до 1 вересня, а максимальна ціна контракту становить 1,17 млн ​​рублів (близько 463,5 тис. гривень за поточним курсом НБУ, - ред.).


За інформацією компанії АТ "СЕТ-1", що виробляє "Сфери", пристрій являє собою кулю із чотирма відеокамерами зі світлодіодним підсвічуванням, а також мікрофоном і передавачем інформації.

Російське МВС закупить роботів-розвідників для збору інформації із важкодоступних місць

Як зазначається, робототехнічний комплекс "Сфера" призначений для закидання у важкодоступні зони з подальшою передачею радіоканалом на пульт дистанційного управління, а також забезпечений системою позиціонування.

Нагадаємо, в Росії можуть запровадити штраф за держзакупівлі іноземного програмного забезпечення (ПЗ).