ua en ru

Росіянам радять отримати дозвіл від України для поїздки в Крим

Росіянам радять отримати дозвіл від України для поїздки в Крим Фото: росіянам порадили отримати дозвіл для відвідування Криму

Туристам з Росії дали поради, як вести себе на окупованій території

Російської товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" радить росіянам отримувати дозвіл від України для поїздки в Крим. Про це йдеться в пам'ятці для російських туристів, опублікованій на сайті організації.

"Посилаючись на чинні норми міжнародного права, юристи ТЗПС пояснюють правовий статус Криму і міста Севастополя, які є окупованою територією. Законом України передбачено порядок в'їзду і виїзду з окупованої території, і за його порушення, туристи можуть понести кримінальну відповідальність, аж до тюремного терміну. Для власної безпеки туристам рекомендується дотримуватися українське законодавство і перетинати кордон лише з дозволу прикордонної служби України в Херсонській області", - йдеться в пам'ятці.

При цьому в "Громадському контролі" повідомили, що туристи можуть розраховувати на компенсацію, якщо туроператор не попередив їх про можливі ризики, пов'язані з перебуванням на окупованій території.

"Особливо уважними потрібно бути любителям морських прогулянок. Обов'язково переконайтеся, що у туристичної компанії і капітана судна є дозвіл влади України на відвідання одного з портів Криму", - радять у товаристві захисту прав споживачів.

Також росіянам не радять купувати нерухомість на півострові, або ж осущесвлять цю угоду тільки на території, підконтрольній владі.

Крім того, "Громадський контроль" рекомендує не купувати в Криму дорогі товари світових брендів, оскільки велика ймовірність підробки, адже більшість брендів покинули ринок Криму у зв'язку з міжнародними санкціями.

Відзначимо, "Громадський контроль" зареєстрований в Росії в якості іноземного об'єкта.

Нагадаємо, в Криму планують спростити процедуру в'їзду іноземних туристів.