ua en ru

Росія попередила США про наслідки арешту майна по справі ЮКОСа

Росія попередила США про наслідки арешту майна по справі ЮКОСа Фото: офіс ЮКОСа

Росії повинна відповісти на поданий позов до 20 серпня

Російське зовнішньополітичне відомство попередило Держдеп США про наслідки визнання вердикту Міжнародного арбітражу у справі ЮКОСа і застосування забезпечувальних заходів для його виконання на території США. Про це повідомляє газета "Комерсант", в розпорядження якого потрапив лист Держдепу акціонерам ЮКОСа, в якому американські дипломати розповіли про реакції Москви на початок судової тяжби в США у цій справі.

"Будь-які спроби застосування забезпечувальних та виконавчих заходів стосовно знаходиться на американській території російського майна будуть розглядатися РФ як підстава для прийняття у відношенні США, їх громадян і юридичних осіб адекватних і розмірних відповідних кроків", - говорилося в ноті російського МЗС, яку процитував Держдеп в листі акціонерам ЮКОСа.

Як уточнює газета, в Мзс дали зрозуміти, що влада РФ, "розраховуючи на справедливе правосуддя", припускають оскаржити "в компетентному американському суді" вимоги позивачів про визнання і приведення до виконання на території США гаазьких рішень.

Раніше американська сторона повідомила Росію про початок судового процесу про визнання рішення Міжнародного арбітражу в США. За американськими законами, у Росії є два місяці, щоб відповісти на поданий позов, строк закінчується 20 серпня.

Нагадаємо, напередодні в Парижі була розпочата опис будівлі "Росії сьогодні" за позовом ЮКОСа.