ua en ru

Рейс MH17 на Донбасі збили з "Бука" російської 53 бригади

Рейс MH17 на Донбасі збили з "Бука" російської 53 бригади Фото: місце катастрофи (defensie.nl)

Представники міжнародної слідчої групи (JIT) представили звіт результатів розслідування

Слідчі повідомили, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими. Про це повідомляє The Associated Press.

"Слідчі кажуть, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була від російських військових", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, журналіст Майкл Боцюрків повідомляє, що "JIT (офіційне кримінальне розслідування, проведене під керівництвом Нідерландів щодо MH17) називає 53-ю протиповітряну бригаду з Курська (Росія) в якості постачальника ракетного комплексу "Бук", який збив MH17 на сході України".

Наразі представник JIT на прес-конференції розповідає про результати розслідування.

"Ми повністю підтримуємо результати JIT. Сьогодні під час презентації ми показали переконливі докази цього", - зазначив голова СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, літак слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Більшість пасажирів на борту були громадянами Нідерландів.

Вчора повідомлялося, що сьогодні, 24 травня, представники міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, представлять в Гаазі проміжний звіт результатів розслідування.