ua en ru

У Росії почався суд над українцями Сенцовим і Кольченком

У Росії почався суд над українцями Сенцовим і Кольченком Фото: Олег Сенцов

Засідання проходить у відкритому режимі, але без українських ЗМІ

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону у вівторок, 21 липня, розпочав розгляд справи двох українських громадян - режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка. Про це повідомляється в Twitter Об'єднаної групи громадського спостереження за дотриманням Конституційних свобод (ОГОН).

У прес-службі суду повідомили, що засідання пройде у відкритому режимі. Крім того, як повідомляє Twitter ОГОН, також організована відеоконференція з потерпілими з Кримському гарнізонним судом у Сімферополі. При цьому на засідання суду, як зазначається, не акредитувалися українські ЗМІ.

Очікується, що сьогодні Сенцову і Кольченку буде зачитано обвинувальний висновок.

#Кольченко. — ОГОН (@OgonWatch) 21 июля 2015

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) продовжив до 15 грудня 2015 р. арешт українського режисера Олега Сенцова.

У Росії почався суд над українцями Сенцовим і Кольченком

Фото: будівля суду в Ростові-на-Дону (twitter.com/OgonWatch)

Олега Сенцова і Олександра Кольченко заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Кольченко загрожує щонайменше 10 років, а Сенцову - 20.