ua en ru

Росавіація визнала неможливим продовження діяльності "Трансаеро"

Росавіація визнала неможливим продовження діяльності "Трансаеро" Фото: "Трансаеро"

Сертифікат експлуатанта авіакомпанії буде відкликаний 26 жовтня

Росавіація завершила перевірку авіакомпанії "Трансаеро", за результатами якої визнала неможливим продовження діяльності перевізника. Про відкликання ліцензії експлуатанта у "Трансаеро" заявив міністр транспорту Максим Соколов в ефірі телеканалу "Росія 1", пише РБК.

Повідомляється, що сертифікат експлуатанта авіакомпанії буде відкликаний 26 жовтня.

"Вчора Росавіація завершила перевірку, і експерти підписали відповідний акт, в якому подальша діяльність компанії "Трансаеро" стає неможливою. Тому сьогодні вранці підписаний наказ про анулювання сертифіката експлуатанта в компанії "Трансаеро", - заявив Соколов.

Міністр зазначив, що за існуючими домовленостями, всіх пасажирів, які мають на руках квитки "Трансаеро", візьме на себе "Аерофлот".

"Ці пасажири будуть перевезені на рейсах "Аерофлоту" або рейсах інших російських авіакомпаній, які в цій ситуації підставлять плече", - додав він.

За словами Соколова, на сьогоднішній день залишається "трохи менше 150 тисяч" пасажирів з квитками "Трансаеро", до 26 жовтня "їх стане менше 100 тисяч".

Нагадаємо, Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною і Росією з 25 жовтня.