ua en ru

РФ зміцнює кордон, щоб не випустити бойовиків з Донбасу, - АПУ

РФ зміцнює кордон, щоб не випустити бойовиків з Донбасу, - АПУ Фото: російські прикордонники

Росія робить так, щоб живими з Донбасу бойовики вже не виїхали

Росія будує фортифікаційні споруди на кордоні з окупованими територіями Донецької та Луганської областей для того, щоб не випустити звідти в РФ бойовиків. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань антитерористичної операції (АТО) Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"РФ не просто споруджує фортифікаційне обладнання та споруди вздовж кордону з Україною. Там вже давно знаходиться близько 40 тис. військовослужбовців, як регулярних Збройних сил РФ, так і внутрішніх військ МВС Росії. Крім цього, прийнято рішення про зведення фортифікаційних споруд для того, щоб бойовики, які в разі свого бажання повернутися назад, на територію РФ, не скористалися цією можливістю, і їм уже не буде ходу назад", - розповів Лисенко.

Він зазначив, що дані фортифікаційні спорудження повинні заблокувати бойовиків на Донбасі.

"У разі, якщо бойовики захочуть на бойовій техніці повернутися, як зараз бойова техніка вільно заходить на територію України, то вона вже спокійно вийти з території України не зможе, тобто вона буде вже заблокована. Тому, це дуже чіткий сигнал для тих, хто зараз знаходиться на Донбасі, найманцям, що вони сюди приїхали, то звідси вони вже можуть не виїхати. А якщо і поїхати, то вже не "живими", - підкреслив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ вирила рів завдовжки 100 км вздовж кордону з Донбасом.