ua en ru

РФ не просила СБУ про зустріч із затриманими російськими спецназівцями, - Лубківський

РФ не просила СБУ про зустріч із затриманими російськими спецназівцями, - Лубківський Фото: Євген Єрофєєв

За законом України не може відмовити російській стороні у такій зустрічі

Представники Російської Федерації не зверталися в Службу безпеки України (СБУ) з приводу зустрічі з затриманими російськими спецназівцями Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Керуючись нормами міжнародного права, зокрема, зокрема Віденської конвенції про консульські зносини 1963 р., та укладених з Російською Федерацією двосторонніми документами, зокрема консульської конвенції від 1993 р., Служба безпеки за погодженням з МЗС України готова забезпечити доступ до утримуваних за рішенням суду під вартою громадян РФ, військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС РФ капітана Єрофєєва і сержанта Александрова", - зазначив він.

"Разом з тим, станом на кінець робочого дня 22 травня ц. р., тобто на 18.00 за Києвом, російська сторона офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі із зазначеними військовослужбовцями", - написав Лубківський.

Шановні друзі, Це важлива інформація!Керуючись нормами міжнародного права, зокрема, зокрема Віденською конвенцією пр...

Posted by Markian Lubkivskyi on 23 Май 2015 г.

Він додав, що в разі надходження такого звернення, воно буде розглянуто відповідно до вимог законодавства і міжнародних зобов'язань України.

Нагадаємо, російські розвідники Александров і Єрофєєв були затримані бійцями ВСУ під Щастям Луганській області 16 травня 2015 р.

На даний момент вони знаходяться у військовому госпіталі, де їм надається медична допомога.

Обидва російські військовослужбовці в інтерв'ю різним ЗМІ скаржилися, що представники російського посольства досі не відвідали.

Раніше в СБУ вже підкреслювали, що Україна не перешкоджає візитів консулів до затриманих російських спецназівців.

Вчора, 22 травня, суд заарештував Александрова і Єрофєєва.