ua en ru

Україна не перешкоджає візитів консулів до затриманих російських спецназівців, - СБУ

Україна не перешкоджає візитів консулів до затриманих російських спецназівців, - СБУ Фото: Маркіян Лубківський

Військових з РФ вже відвідали всілякі міжнародні організації

Радник голови Служби безпеки України (СБУ) Маркіян Лубківський заявив, що Україна не перешкоджає візитів адвокатів і консулів до затриманих на Донбасі російським спецназівцям Олександру Александрову і Євгену Єрофеєву. Про це він заявив в ефірі "Шустер Live".

"Вони мають право на відвідування і адвокатів і консулів. Ми не надаємо жодних перешкод для того, щоб такі відвідини відбулися. Більш того, як ви вже знаєте, відбувся візит до затриманих російським військовослужбовцям представників Червоного Хреста і ОБСЄ, та консультативної місії Європейського союзу", - сказав

Він підкреслив, що були створені всі умови для доступу до затриманих російським військовим міжнародних організацій.

"Ми створили всі умови для того, щоб представники міжнародних організацій могли без перешкод відвідати затриманих і з ними безпосередньо поспілкуватися", - сказав він.

Він додав, що СБУ намагається зробити цей процес максимально публічним. Зокрема, судові засідання про обрання запобіжного заходу для російських військовослужбовців, що проходили у відкритому режимі.

Відзначимо, що обидва російські військовослужбовці в інтерв'ю Савіку Шустеру поскаржилися, що представники російського посольства досі не відвідали їх у госпіталі.

Нагадаємо, сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою обох російських військових.

Російські розвідники були затримані бійцями ВСУ під Щастям Луганській області 16 травня 2015 р.