ua en ru

РФ пригрозила НАТО ядерною зброєю при спробі повернути Крим Україні, - The Independent

РФ пригрозила НАТО ядерною зброєю при спробі повернути Крим Україні, - The Independent Ядерна зброя

Росія погрожує НАТО, що буде використовувати ядерну зброю, якщо альянс спробує повернути Крим до складу України. Про це російські генерали заявили під час зустрічі з чиновниками США в Німеччині, передає The Independent.

Росіяни розповіли на зустрічі в Німеччині минулого місяця, що спроба повернути Крим до складу України буде зустрінута "рішуче, в тому числі з допомогою ядерних сил".

Представники РФ додали, що якщо НАТО буде поставляти зброю Україні, це буде розглядатися як "подальше посягання з боку НАТО на російську кордон" і "російський народ вимагатиме рішучих заходів".

Вони додали, що "ті ж умови, які існували в Україні і змусили Росію прийняти там заходи", існують і в трьох прибалтійських державах, де, як і в Україні, є значна кількість людей, які вважають себе етнічно російськими.

Як повідомляє видання, Росія має намір діяти в Прибалтиці, але це, швидше за все, будуть "дестабілізуючі дії, які буде ще важче пов'язати з Росією", ніж дії Росії на Донбасі.

Росія збиралася повільно схилити російськомовне населення в цих країнах на свою сторону, не даючи приводу НАТО вводити війська.

Якби альянс все одно відреагував військовим чином, це б зробило НАТО "потенційним соагрессором щодо російськомовних меншин у балтійських державах", що створило б ще більш небезпечну ситуацію, ніж в Україні.

Як повідомляє The Independent, всі ці дані стали відомі з нотаток представника США, який був присутній на зустрічі російських генералів з американцями.

Нагадаємо, посол Російської Федерації при НАТО Олександр Грушко був здивований звинуваченнями а адресу Росії через конфлікт в Україні.