ua en ru

В РФ показали макет свого аналога "Містраля"

В РФ показали макет свого аналога "Містраля" Фото: вертольотоносець типу Містраль

Проект російського вертольотоносця називається "Прибій"

У Росії в рамках форуму "Армія-2015" показали у вигляді макету аналог французького вертольотоносця "Містраль" російського виробництва універсальний десантний корабель проекту "Прибій", передає Інтерфакс.

"Характеристики, закладені в проекті, дозволяють розраховувати, що кораблі проекту "Прибій" зможуть успішно вирішувати завдання з приймання, перевезення та висадки морського десанту", - заявив представник Главкомата Військово-морського флоту РФ , який був присутній на презентації.

За його словами, "Прибій" не буде повторювати технічні напрацювання і системи французького "Містраля", а десантно-висадкові засоби, авіакрило і збройові системи будуть російського виробництва.

Повідомляється, що макет нового корабля розроблений Невським проектно-конструкторських бюро. Рішення про будівництво приймуть після повної розробки проекту орієнтовно в кінці 2016 р.

Корабель "Прибій" буде мати водотоннажність 14 тис. тонн при осаді 5 м. Корабель зможе розвивати швидкість до 20 вузлів. Дальність його плавання складе 6 тис. миль, а автономність походу - 60 діб. На його борту будуть розміщуватися до 8 протичовнових і десантно-высадочных вертольотів Ка-27 і Ка-52К. Корабель зможе перевозити до 60 одиниць техніки. УДК буде нести на борту чотири десантні катери проекту 11770М або два - проекту 12061М. УДК зможе забезпечити свою протиповітряну оборону за допомогою ЗРПК морського базування "Панцир-М".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ має намір побудувати свої "Містралю".