ua en ru

Результати розслідування по трагедії MH17 стануть відомі 13 жовтня

Результати розслідування по трагедії MH17 стануть відомі 13 жовтня Фото: Петро Порошенко

Сторони також відзначили важливість ініціативи України щодо встановлення Міжнародного дня пам'яті жертв терактів.

Президент України Петро Порошенко в Нью-Йорку провів зустріч із керівництвом Австралії, Нідерландів, Бельгії та Малайзії, присвячену подальшій роботі по залученню винних у загибелі малазійського літака. Про це йдеться на сайті глави держави.

"Учасники від Австралії, Нідерландів, Бельгії, Малайзії та України домовилися про подальшу координації та спільній роботі з метою покарання винних у трагедії літака" Малайзійських авіаліній ", - йдеться в повідомленні.

Голландська сторона повідомила, що 13 жовтня відбудеться презентація результатів міжнародного незалежного розслідування.

Також, глави делегацій держав-учасниць Спільної групи з розслідування авіакатастрофи літака МН17 висловили розчарування російським вето при голосуванні в Радбезі ООН за резолюцію про створення трибуналу для розслідування катастрофи, яке відбулося 29 липня.

Відзначимо, літак Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Згідно з даними українських властей і західних країн, літак збили донецькі бойовики за допомогою зенітного ракетного комплексу "Бук", переданого їм Росією.

Нагадаємо, Австралія наполягає на створенні трибуналу по MH17.