ua en ru

В результаті розгону протестувальників у Єревані постраждало близько 25 осіб

В результаті розгону протестувальників у Єревані постраждало близько 25 осіб Фото: Акція протесту в Єревані

Постраждалі в основному отримали переломи, подряпини

Під час розгону сидячого пікету активістів, що борються проти подорожчання електроенергії в Єревані (Вірменія) постраждало 25 чоловік. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Вірменії.

"Вісім чоловік були доставлені в лікарню "Св. Григорія Просвітителя", четверо - в "Еребуні", один - в "Арамянц" і двоє - в першу університетську лікарню імені Мхитара Гераци. У десяти госпіталізованих були виявлені легкі удари і подряпини, вони отримали першу медичну допомогу", - повідомили у відомстві.

Повідомляється також, що у вівторок вранці в медичний центр "Вірменія" були доставлені двоє громадян з травмами різного ступеня, які зараз проходять обстеження.

У свою чергу місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в прес-службі поліції міста повідомляють про 18 постраждалих учасниках акції.

"Внаслідок ранкових сутичок 7 людей звернулися за медичною допомогою, 3 з них госпіталізували. При розгоні сидячого пікету 11 поліцейських отримали тілесні ушкодження різного ступеня. Постраждалі в основному отримали переломи, подряпини. На щастя, немає хворих, життю яких загрожує небезпека", - відзначають видання.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу стосовно протестуючих в Єревані за ч.1 статті 258 КК (хуліганство, порушення громадського порядку).

Раніше, 22 червня тисячі жителів Єревана вийшли на акцію протесту до адміністрації Президента Вірменії, вимагаючи скасувати підвищення тарифів на електроенергію.

Вранці 23 червня стало відомо про розгін протестуючих. Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, співробітники затримали 237 зучастніков акції.