ua en ru

У Єревані затримано близько 240 учасників акції протесту

У Єревані затримано близько 240 учасників акції протесту Фото: Акція протесту в Єревані

Крім учасників акції були побиті і затримані журналісти

У столиці Вірменії Єревані правоохоронці затримали 237 учасників акції протесту проти підвищення цін на електроенергію. Про це повідомляє місцеве видання PanARMENIAN.Net.

"Під час розгону, крім учасників акції, були побиті і затримані журналісти та оператори, які висвітлювали пікет. Поліцейські цілеспрямовано ламали і конфісковували відео- і фототехніку. Були побиті зокрема фотожурналіст Геворк Газарян, кореспондент PanARMENIAN.Net Микола Торосян, представники інших ЗМІ. Був побитий і затриманий фотокореспондент Pan Photo Каро Саакян, з рук якого до того вихопили і розбили фотокамеру. Через кілька годин його відпустили з поліцейської дільниці", - зазначає видання

Нагадаємо, вчора, 22 червня тисячі жителів Єревана вийшли на акцію протесту до адміністрації Президента Вірменії, вимагаючи скасувати підвищення тарифів на електроенергію.

Вранці 23 червня стало відомо про розгін протестуючих. Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, співробітники поліції за допомогою водометів почали "очищати" вулицю від мітингувальників. Зігнавши учасників акції з проспекту Баграмяна до проспекту Маштоца і Площі Свободи, співробітники поліції розігнали навіть нечисленні групи протестуючих, переслідуючи тих, хто намагався сховатися, аж до Площі Республіки.