ua en ru

В результаті обстрілу Луганській області загинув військовий і мирна мешканка, - Москаль

В результаті обстрілу Луганській області загинув військовий і мирна мешканка, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Бойовики інтенсивно обстрілювали населені пункти Луганської області

В результаті обстрілу Луганської області вчора, 26 травня, загинув український військовий і мирна мешканка. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора після 16 годин з мінометів і автоматичних гранатометів обстріляли крайній блокпост українських військових в с. Батьківщина, у Стахановця. Важкі осколкові поранення отримав 27-річний боєць афганської роти батальйону "Айдар". Пораненого госпіталізували, проте через дві години він, на жаль, помер. У вівторок о 21 годині обстрілу з автоматичної зброї і мінометів зазнала також Попасна. Сьогодні в 4 ранку житловий масив міста обстріляли з мінометів. Одна з мін потрапила в житловий будинок на вул. Воровського. Будинок згорів, його господиня, 55-річна жінка, яка ховалася в підвалі, загинула", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Станиці Луганської в результаті прямого попадання зруйнований вщент згорів приватний будинок, ніхто не постраждав.

"Околиці селища Стахановець (яке відноситься до р. Золоте Попаснянського району), де розташовані опорні пункти наших військових, з 4 ранку і до 5:30 обстрілювали з мінометів 80-го, 120-го калібру, а також з танка. Вогонь вівся з окупованого Первомайська, за три кілометри від Стахановця. За півтори години бойовиками було завдано 460-480 вогневих ударів", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, 25 травня бойовики обстріляли селище Батьківщина в Луганській області, в результаті чого були поранені 4 бійців полку "Азов".