ua en ru

Референдум в Греції: 61,3% греків виступили проти пропозицій кредиторів

Референдум в Греції: 61,3% греків виступили проти пропозицій кредиторів Фото: прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

38,69% греків виступили за те, щоб прийняти пропозиції міжнародних кредиторів

Референдум у Греції показав, що проти пропозицій міжнародних кредиторів висловилися 61,31% греків, за виступили 38,69% жителів країни. Такі дані оприлюднило Міністерство внутрішніх справ Греції за підсумками обробки 100% бюлетенів.

Підсумки референдуму в Греції викликали несхвальну реакцію в Європейському союзі (ЄС). Однак лідери ЄС заявили про необхідність визнати підсумки голосування.

Глава Єврогрупи Єрун Дейссельблум назвав підсумки референдуму "дуже сумними" для майбутнього країни.

"Я приймаю до відома результати грецького референдуму. Ці результати дуже сумні для майбутнього Греції", - заявив Дейссельблум.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд висловилися за скликання позачергового саміту лідерів країн єврозони на 7 липня.

У той же час в уряді Греції заявили, що відразу ж після референдуму готові продовжувати переговори з іноземними кредиторами. Про це заявив офіційний представник кабінету міністрів Гавриїл Сакелларідіс, який підкреслив, що результат референдуму буде вагомим аргументом у захист позицій грецької сторони.

"Такий результат, хоча і з невеликою різницею на користь "ні", дає уряду народний мандат діяти у надзвичайно важких умовах. Він доручає уряду захистити свою власну пропозицію, свої позиції", - сказав Сакелларідіс.