ua en ru

У Раді наполягають на перегляді тарифів на ЖКГ-послуги

У Раді наполягають на перегляді тарифів на ЖКГ-послуги Фото: Альона Бабак

Робоча група має намір створити єдиний документ із зауваженнями щодо тарифоутворення і незабаром внесе його на розгляд Ради

Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства наполягає на перегляді тарифів на ЖКГ-послуги. Про це в ході засідання робочої групи з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги заявила заступник голови даного комітету Олена Бабак, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є підстави сьогодні офіційно заявити про те, що є необхідність перегляду тарифів з метою забезпечення їх обґрунтованого визначення", - заявила Бабак.

За її словами, комітет не були надані всі необхідні матеріали для аналізу обґрунтованості встановлених тарифів.

"Станом на 7 травня 2015 року відсутня прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2015 рік, який має бути затверджений Кабінетом міністрів відповідно до законів України. Тому немає офіційно підтвердженого обсягу планового придбання газу, видобутого в Україні та імпортованого для потреб населення", - заявила Бабак.

Вона зазначила, що робоча група має намір створити єдиний документ із зауваженнями щодо тарифоутворення і незабаром внесе його на розгляд Ради.

"Я б пропонувала, щоб ми все ж, кожен член робочої групи, який сьогодні є офіційно включеним до її складу, надав письмові пропозиції до секретаріату нашого комітету для того, щоб ми сформували єдиний документ, в якому були б викладені всі ці письмові пропозиції для того, щоб все ж 14 травня винести проект наших узгоджених пропозицій до Верховної Ради - і Верховна Рада буде приймати рішення, що робити далі", - підкреслила Бабак.

Відзначимо, даний комітет пропонує обмежити виплати працівникам "Нафтогазу".