ua en ru

Рада завершила вечірнє засідання

Рада завершила вечірнє засідання Фото: Верховна Рада України

Депутати зберуться на засідання завтра о 10:00

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій закрив пленарне засідання парламенту. Народні депутати зберуться на наступне пленарне засідання завтра, 16 вересня 2015 року, о 10:00, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим",- сказав заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.

В ході сьогоднішнього пленарного засідання Верховна Рада не підтримала і відправила на доопрацювання до комітету законопроект необхідний для зовнішньої розвідки №2036а "Про внесення змін до законів України "Про розвідувальні органи України" та "Про телекомунікації" (щодо уточнення деяких положень)" для підготовки до повторного першого читання.

Рада затвердила законопроект №2972 "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". За відповідне рішення проголосували 239 депутатів.

Парламентарії проголосували за затвердження законопроекту №2954 "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації ". За відповідне рішення проголосували 239 нардепів при 226 мінімально необхідних. У відповідності з ним датою початку тимчасової окупації АР Крим і початку Російської агресії є 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, сьогодні в ході ранкового засідання Верховна Рада не змогла відправити у відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

Крім того, сьогодні в ході пленарного засідання Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілом закон №2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції".

Також, сьогодні керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука відправили у відставку.