ua en ru

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про кредит для малих і середніх підприємств

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про кредит для малих і середніх підприємств Фото: Верховна Рада

Угода в подальшому вплине на показники бюджету

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону №0039 "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Основний кредит для малих і середніх підприємств та компаній із середнім рівнем капіталізації") між Україною та Європейським інвестиційним банком". За відповідне рішення проголосували 260 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Закон ратифікує угоду між Україною та ЄІБ, підписаного 24 грудня 2014 р. в р. Києві, яке передбачає фінансування інвестиційних проектів кінцевих бенефіціарів коштами позики Європейського інвестиційного банку в розмірі не більше 50% вартості проекту. Фінансування решти 50% вартості субпроекту буде здійснюватися власними коштами банків-учасників або засобами кінцевих бенефіціарів.

У пояснювальній записці до законопроекту за підписом міністра фінансів України Наталії Яресько зазначається, що реалізація зазначеного законопроекту не потребує додаткових бюджетних коштів у 2015 р., однак виконання Фінансового угоди матиме вплив на показники бюджету в наступних бюджетних періодах.

Нагадаємо, ЄІБ надав Україні 400 млн євро для розвитку ЖКГ.