ua en ru

Рада хоче встановити медикам надбавки за вислугу років

Рада хоче встановити медикам надбавки за вислугу років Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 257 нардепів

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект № 1332 "Про внесення змін до закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров'я)". За відповідне рішення проголосували 257 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Разом з тим за скорочену процедуру до другого читання проголосували лише 149 парламентарів.

Як заявив співавтор законопроекту, народний депутат з групи "Відродження" Андрій Шипко, даний документ пропонує передбачити додаткові державні гарантії медичним працівниками.

"Виплати надбавок понад 3 роки, понад 10 років, понад 20 років, надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, виплати допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу при наданні щорічної відпустки", - заявив Шипко.

Так, законопроектом пропонується доповнити статтю 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я положеннями, згідно з якими медичним і фармацевтичним працівникам надається право на отримання:

- щомісячної надбавки за вислугу років у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу роботи у сфері охорони здоров'я у таких розмірах: понад 3 роки - 10%; понад 10 років - 20%; понад 20 років - 30%;

- щорічної грошової винагороди в розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків;

- допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки;

- доплати в розмірі 25% щомісячно від посадового окладу (ставки заробітної плати) за роботу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я розташованих у сільській місцевості та селищах міського типу.

Нагадаємо, також Верховна Рада хоче ввести надбавки для всіх працівників екстреної медицини. Відповідний законопроект № 1164 народні депутати підтримали у першому читанні 21 квітня 2015 р.