ua en ru

Рада денонсувала угоду з РФ в галузі військової розвідки і ряд інших

Рада денонсувала угоду з РФ в галузі військової розвідки і ряд інших Фото: ВР

Рада денонсувала 5 угод з РФ

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №0015 "Про денонсацію угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про транзит через територію України військових формувань Російської Федерації, які тимчасово знаходяться на території Республіки Молдова". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Також парламентарії прийняли наступні законопроекти:
- Проект закону №0016 "Про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації". За відповідне рішення проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідних.

- Проект закону №0017 "Про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них". За відповідне рішення проголосували 264 нардепа при 226 мінімально необхідних.

- Проект закону №0018 "Про денонсацію угоди між Україною і Російською Федерацією про співробітництво в галузі військової розвідки". За відповідне рішення проголосували 268 нардепів при 226 мінімально необхідних.

- Проект закону № 0019 "Про денонсацію угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про співробітництво у військовій області". За відповідне рішення проголосували 272 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Як заявив співавтор проектів законів Михайло Головко, дивно, що такі рішення про денонсацію угод не були прийняті рік тому.

"На сьогодні абсурдно, що територію України можуть спокійно перетинати залізничними коліями російські війська нібито в Республіку Молдова. Ми зараз фактично будуємо оборонні споруди на сході, щоб захистити Маріуполь та інші важливі території української держави, а вони сьогодні, згідно з цим договором, можуть спокійно перетинати, і це буде вважатися навіть не втручанням на територію України, не посяганням і не окупацією", - заявив Головко.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада заявила про відповідальність РФ за недотримання прав людини в Криму.