ua en ru

Роботу комітетів ВР можуть уніфікувати

Роботу комітетів ВР можуть уніфікувати Фото: Володимир Гройсман

Запланована інтеграція всіх веб-сайтів парламентських комітетів

У рамках впровадження програми "Електронний парламент" планується уніфікація роботи всіх комітетів Верховної Ради України, що передбачає інтеграцію всіх веб-сайтів парламентських комітетів. Про це повідомив голова парламенту Володимир Гройсман в ході презентації Європейського інформаційного дослідного центру, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як окрема система, це все буде поширено на роботу комітетів. Мова йде про те, що сьогодні робота комітетів по-різному організована. Хоча ми всі маємо однакове законодавство, однаковий закон про комітети і все інше, і регламент роботи комітетів. Технічне оснащення, відкритість і публічність комітетів абсолютно різна, тому ми далі підемо на те, щоб стандартизувати роботу самих комітетів в електронному варіанті, і розміщувати на сайтах комітетів, які будуть інтегровані в одну систему, протоколи, стенограми, аудіо записи, і звичайно відвідування засідань комітетів, тому що тут у нас теж є певні проблеми, які ми повинні подолати", - підкреслив Гройсман.

За його словами, тестування відповідного розділу програми "Електронного парламенту" вже стартувало.

Нагадаємо, в рамках впровадження програми "Електронний парламент" планується створити електронні робочі місця народних депутатів.