ua en ru

Путін включив "Херсонес Таврійський" у список культурної спадщини РФ

Путін включив "Херсонес Таврійський" у список культурної спадщини РФ Фото: Херсонес Таврійський

Відповідні документи будуть передані "губернатором" Севастополя в уряд РФ до 1 вересня

Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення прийняти заповідник "Херсонес Таврійський" (Крим) у федеральний ведення і включити його в список особливо цінних об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Кремля.

Путін також прийняв рішення включити пам'ятники і території заповідника до реєстру об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації.
Відповідні документи будуть передані "губернатором" Севастополя в уряд Росії до 1 вересня, йдеться в повідомленні.

Зазначимо, 29 липня стало відомо про рішення "губернатора" Севастополя Сергія Меняйло призначити новим директором заповідника "Херсонес Таврійський" благочинного Севастопольського округу протоієрея Сергія Халюта. Пояснюючи свій вибір, губернатор зазначив, що "Херсонес повинен бути місцем уклінний, паломницьким, а не просто туристичним".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Херсонес Таврійський" можуть включити в "чорний список" ЮНЕСКО, оскільки навіть у разі повернення території Криму Україні в зв'язку з відмінностями в законодавчих базах Росії і України, Херсонес повернути в українське володіння, ймовірно, не вдасться.