ua en ru

Путін сумнівається в необхідності припинення транзиту російського газу в Європу через Україну

Путін сумнівається в необхідності припинення транзиту російського газу в Європу через Україну Фото: Володимир Путін

Путін також прокоментував ситуацію з будівництвом "Північного потоку" і "Південного потоку"

Президент Росії Володимир Путін не впевнений, чи варто переривати транзит російського газу в Європу через Україну. Про це Путін заявив під час прес-конференції в четвер, 17 грудня 2015 року.

"З приводу транзиту через Україну. Так, на корпоративному рівні обговорювалась, що його потрібно припинити... Я не впевнений, що це треба робити, переривати український транзит... Що стосується зіставлення українського транзиту і транзиту по "Північному потоку-2"... "Північний потік" здатний забезпечити надійність і ринковий характер роботи газотранспортної системи. Наші українські партнери здатні зробити те ж саме, що ми робимо по "Північному потоку"? Здатні - ми будемо далі з ними працювати. Не здатні - ми подивимося, що робити далі", - заявив Путін.

Також президент Росії прокоментував ситуацію з будівництвом "Північного потоку" і "Південного потоку" для транзиту російського газу в Європу в обхід України.

"Що стосується "Південного", ми хотіли його побудувати, нас просто поставили в "незручне становище" і не дали цього зробити", - поскаржився Путін, звинувативши "беззубе болгарське керівництво", яке не стало сперечатися з ЕС.

Торкнувся російський лідер і перспективи "Турецького потоку".

"Турецький потік", в кінцевому рахунку, залежить не тільки від Росії. Москва чекає письмових гарантій, що Єврокомісія буде підтримувати цей проект... Як тільки турецькі партнери принесуть такий папірець з Брюсселя, будемо продовжувати", - заявив він.

Нагадаємо, Путін заявив, що РФ не буде вводити якісь санкції проти України, але вона позбудеться всіх преференцій.