ua en ru

Путін закликав Міллера зберігати "ділові стосунки" з Україною

Путін закликав Міллера зберігати "ділові стосунки" з Україною Зустріч Путіна та Міллера

Президент Росії Володимир Путін закликав главу "Газпрому" Олексія Міллера зберігати "ділові стосунки" з Україною. Про це Путін попросив під час зустрічі з Міллером, передає прес-служба Кремля.

"Давайте будемо виходити з того, щоб наші партнери (Україна, - ред.) відчували певну впевненість в наших намірах, зберігайте нормальні, ділові стосунки. І, безумовно, ми ніколи цього не робили - щоб у них була впевненість, що ми не будемо цього робити в майбутньому: не будемо використовувати наші економічні зв'язки в якості якогось важеля при вирішенні інших питань, що з економікою не пов'язані", - сказав Путін.

Коментуючи знижку на газ для України, він зазначив: "їх потрібно використовувати таким чином, щоб ціна для України була порівнянна з регіональними цінами, маю на увазі сусідні з Україною країни".

Міллер відзвітував перед Президентом РФ про нинішній цінах на газ. Він повідомив, що з 1 квітня діє ціна - 247 дол. 18 центів. Міллер підкреслив, що знижка на газ для України буде діяти протягом 3 місяців.

Нагадаємо, "Газпром" обіцяє не застосовувати до України принцип "бери або плати" в II кварталі.